torstai 10. huhtikuuta 2014

Kenkähyllyjeni aarteet, osa 2

Tadaa! Sain vihdoinkin aikaiseksi jatkaa Kenkähyllyjeni aarteet -sarjaani. Eihän siitä viime kerrasta ole kuin puolitoista vuotta? Noh, uusia pareja on tullut aika kiva määrä ja niiden esitteleminen on ollut ensisijaisena, mutta nyt tartutaan härkää sarvista ja siirrytään tutkailemaan hieman vanhempia parejani. Viimeksi painotuksena olivat nilkkurit, joten ajattelin tällä kertaa mennä hieman kesäisemmällä teemalla ja napata omat henk.koht. lempparikorkokenkäni! Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö pitäisi muista pareistani, sillä kenkähyllyissäni ei ole yhtäkään kenkäparia, josta en pitäisi.


Ensimmäisenä iiihanaiset kiilakorko-/korottomat korkokengät, jotka ostin viime kevätkesän vaihteessa Biancosta. Hintaa näillä oli muistaakseni 69,90 euroa, joten aika sellainen perussumma mitä kyseisen liikkeen kenkiin tulee. Kävin itseasiassa pariin otteeseen kurkkimassa kenkiä ja sovittelemassa niitä, koska en ollut koskaan aikaisemmin nähnytkään korottomia kenkiä, enkä sitten koskaan itse ostanut niitä. Ne kuitenkin pyörivät mielessäni jatkuvasti, joten kun sen hetkinen kämppikseni oli Jumbossa, pyysin häntä käymään ostoksilla. Myyjät katsoivat hetken aikaan kun kaverini käppäili itselleen selkeästi liian pienien kenkien kanssa kassalle. Pidän erityisesti siitä, että korko ja platform on naamioitu puuksi! Näitä on tullut jo monesti käytettyä ja ovat mahdottoman kivat kengät! Eli olen erittäin tyytyväinen, että nämä tuli lopulta ostettua osaksi kokoelmaani. Käyttömukavuuskin on varsin mukava, mutta tuli todettua viime kesällä ylioppilasjuhlissa, ettei nurmikkomäet ole otollisin paikka näiden käyttöön.

Kaikki kuvat ottanut Helmi S. Kiitos kultaseni<3Toiseksi pariksi valitsin DinSkosta löytyneet käärmeennahkakuosilla varustellut huippukorkeat avokkaat! Minulla oli jo pitkään tarkoitus etsiä käärmekorkkarit itselleni, mutta en vain koskaan löytänyt sopivia tai sitten niissä oli joku istuvuusongelma. Nämä löytyivät sitten ihan vahingossa! Ja jostain syystä omaan silmään istuu huomattavasti paremmin tämä harmaamman sävyinen versio käärmekuosista. Perusruskeana se olisi nyt jo jotenkin vanhahtunut, mutta minusta nämä sopivat vieläkin loistavasti tämänhetkisiin mieltymyksiini! Hintaa koroilla oli 69,90 euroa, mutta saatan olla väärässäkin. Ja näidenkin hankinnasta on kulunut jo melkein kaksi vuotta! Huhhuh. Mutta silti ihan lempparikastiin silti pääsevät. Luojan kiitos muuten platformin keksijälle.

Kolmantena lemppari korkkarina voisin mainita Biancosta päälle kaksi vuotta sitten ostetut suloisimmista suloisimmat kukkakuviollisen korkokengät. Nämä ovat nähneet jo paljon erilaisia reissuja, mutta silti hyvässä kunnossa. Ennen kuvausta piti vain viime kesän häiden jäljiltä siivoilla sammalta (mikä siinä on, että kaikki juhlat, joihin menen, ovat loppujen lopuksi nurmikolla?). Hinta taisi pyöriä siinä 60 euron tienoilla, tarkalleen en millään muista. Ainoana miinuspuolena näissä oli se, että koska toinen jalkani on hieman suurempi, toinen kenkä hinkkaa satunnaisesti juuri tuossa alareunan kohdalla, mistä nuo siksakkia vetävt kankaat menevät. Mutta eikö se niin ole naiset, että kauneden eteen pitää vähän kärsiäkin?

Ja seuraava ihana kenkäpari on taas vaihteeksi ostettu Biancosta. Itseasiassa suurin osa ihanimmista korkokengistäni taitaa olla Biancosta ostettu, minkä takia varsinkin omalla kohdallani Biancon lopettaminen Suomessa kokonaan oli kova isku. Mutta näistä kengistä sen verran, että rakastuin tuolla kengän kantapään kohdalla olevaan rusettiin niiiiin todenteolla, että jos en olisi kerinnyt sovittamaan kenkää tai jos omaa kokoani ei olisi ollut, olisin varmaan siitä huolimatta napannut ensimmäisen käden ulottuville osuneen parin matkaan. Silkkinen pinta on ehkä aavistuksen hankala mitä tulee puhtaanapitoon (oli pakko siirtää toiseen säilytystilaan, kun nämä olivat varsinaiset pölysyöpöt!), mutta who cares? Hintaa näilläkin muistaakseni oli 60 euron luokkaa. Ja nämä taitavat olla yhtiä ainoita korkokenkiä, joista olen ikinä saanut rakon kantapäähän ensikäytön aikana! Mutta eivätkö olekin nätit?

Viimesenä tällä kertaa on ensimmäiset piikkikorkokenkäni. Löysin nämä ClickShoesta vuosi takaperin. Olivat muistaakseni viimeinen pari omaa kokoani, lähemmäksi 80 euroa oli koroilla hintaa. Ne ovat ehkä aavistuksen hieman isot, mutta pohjallisella olen asiaa ratkonut. Piikit ovat muuten todella terävät! Se on tullut huomattua, koska minulla on tapana riisua korkkarit niin, että nappaan korosta kiinni. Piikit ovat nimittäin useamman kerran pureutuneet kämmeneen, koska en näköjään vain opi. Ja koska piikit ovat yhtä pitkiä myös sisäpuolella, kävelyssä pitää ottaa aavistuksen leveämmällä skaalalla askeleita, jos tajuatte mitä tarkoitan (ette varmaan...), koska muuten ne hinkkailevat toisiaan vastaan.


Mutta tässä oli tällä kertaa TOP5 korkokenkäni näistä aarteista, joita en ole vielä esitellyt. Lemppareita löytyy rutosti aiemmin läpikäytyjen joukosta ja rakastan jokaista pariani, mutta mutta. Mitä mieltä itse olette? Ensikertaan ihanaiset! Itse taidan palata kirjojeni pariin, koska luovana hetkenä pitää vain rynnätä tekemään blogipäivitystä, jottei se katoa. :)

2 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti nuista ylimmistä ja alimmista kengistä! Tuollaisia vois harkita omaankin kenkäkokoelmaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tässä vaiheessa pitää kiittää? :D Joo olen itsekin ihastunut kyseisiin pareihin juuri sen takia, etteivät ne ole ihan perus korkokengät värieroilla. Mutta suosittelen varsinkin testaamaan rohkeasti erilaisia "korottomia" korkokenkiä jos sellaisiin jossain törmää! :)

      Poista